Förskolestatistk – viktigt att inte bara gå på magkänsla och lekparks-snack

Det känns som att det är många som är oroliga inför förskolestarten. Snacket går på lekplatsen om att det både är svårt att få plats i området där man bor. Men också om att miljön på de kommuna förskolorna blir sämre och sämre med bl.a. större barngruppen. MEN det är faktiskt inte helt sant!

Statistiken visar på ganska stora förbättringar de senaste åren. Mellan 2014 och 2017 har den genomsnittliga barngruppen minskat från 16,9 barn till 15,3! En markant förbättring. Samtidigt som personaltätheten under samma period har ökat. Det som i dagsläget är en stor utmaning är andelen utbildad personal. Idagsläget har 40% av alla årsarbetare förskollärarlegitimation.

De senaste tre åren har dryg 2,3 miljarder svenska kronor i statsbidrag gått till åtgärder för att minska eller motverka en ökning av barngruppernas storlek.

/Hoppfull för framtiden!

Källa hittar ni här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.