Klimatsmart med barn?

Hur kan vi anpassa vår vardag och livet med barn till att bli mer miljövänlig eller klimatsmart? Ett barn skapar otroligt mycket skräp (blöjor, våtservetter, klämmisar, leksaksförpackningar…) och det är svårt att få tiden och orken att räcka till.

Jag hittade The sustainable society, där en av deras influencers har summerat 21 bra tips på hur man kan leva mer klimatsmart med barn – BINGO!

Jag tror på att förändra successivt och verkligen  se till att hålla i de förändringarna. Därför valde jag ut mina topp 5 (men hela artikeln hittar du här).

1. Stå emot! Eller handla begagnat.

En liten order medan du ammar? Eller kanske bara en liten slentrianshopping när du ändå är ute med barnvagnen? Jag vet själv hur svårt det är. MEN lösningen heter – second hand! Har du inte testat tradera? Gör det, perfekt både för miljön och plånboken.

2. Skippa fleecen.

Varma, mjuka fleeceplagg må vara en förskoleuniform av rang, men de släpper små förödande plastpartiklar varje gång en tvättar dem. Och plastpartiklarna sköljs ut i våra sjöar och hav, och nässlar sig in i ekosystemet och förstör. Så om du ska köpa nytt, satsa på ullfleece. Lika mjuk, men av naturlig ull. 

3. Flergångsklämmisar.

Tror de flesta föräldar (och barn) älskar klämmisar. De är goda och behändiga. Men istället för att köpa nya klämmisar köp återanvändningsbara förpackningar (t.ex. de här (länk)). Du kan slänga i nästan vad som helst och ta med!

125295428-origpic-ec47d8

 

 

 

.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.